Hajas Fodrász Szalonok

A HAJAS Szalonok kreatív csapata várja megújulásra vágyó vendégeit!
 

Hajas László története

40 éve

Tanuló éveit, -akkor még úgy hívták- egy kisiparosnál, Meltréder Gyulánál kezdte a Váci u. 8-ban. 1973-ban az Állami fodrászat tanulójaként fejezte be a fodrász iskolát.

Az első verseny amin részt vett egy ifjúsági verseny volt 1976-ban, amelynek az összetett győztese lett. Ebben az időben az Állami fodrászat trénere Tárnoki László volt akinek nagyon sokat köszönhetett a fiatal fodrász. A mester megtanította türelmesnek lenni és szeretni a szakmát.
Az első nagy meglepetés 1977-ben a Vénusz kupán érte, több mint 70 induló közül hajvágásban a második lett, akkori komoly, nagy fodrászok előtt. Ekkor figyeltek fel rá a szakma nagyjai.

1978-ban Vizy Sándor átigazolta a Divat szövetkezethez, majd jöttek sorba a versenyek V-IV-III-II.. helyezések. Országos bajnokság egyéni összetett V hely.
1979-ben V. helyezés a Barátság kupán Szófiában, 80-ban Prágában már a II. helyen végzett. A kitartás, a sok gyakorlás és a megszállottság meghozta a gyümölcsét 1980-ban Országos egyéni összetett bajnok lett közel száz induló között.

BEMUTATÓ AZ 1986-OS BUDAPESTI EURÓPA BAJNOKSÁGON

1986 részvétel a Trend névre keresztelt csapattal az első országos turnén, az akkor még nyugatnémet Wella céggel.
1990 végén létrehozta a Hajas kft.-t amelyet rögtön követett egy új szalon megnyitása az V. kerületben az Erzsébet tér 2 szám alatt.

Mivel látja, hogy a fodrászcikk kereskedők nem mindig a megfelelő termékeket és eszközöket árusítják üzleteikben, ezért létre hozott egy professzionális kereskedést a VIII. kerület Kiss József utca 10. szám alatt ahol mint mondja, mindig a legjobb minőségű eszközök, bútorok, anyagok beszerzésére törekszik.
1991-ben kitalál egy versenyt a saját fodrászainak, stílszerűen a Hajas Kupa nevet adva, ahol az általa képzett fodrászok mérik össze szakmai kreativitásukat, tudásukat, felkészültségüket, gyakorlatban és elméletben.

1992-BEN SIKERES MESTERVIZSGÁT TESZ.

1994-ben megnyílik az első vidéki szalon Pécsett egy gyönyörű helyen a belvárosban a színház mellett a Király utca 18. alatt.
1995-ben megnyitja második V. kerületi szalonján a Nádor utca 20 szám alatt. A rendszeres országos bemutatókon, turnékon kívül a következő pár sorban álljon itt egy kis felsorolás a nemzetközi meghívásairól, bemutatóiról.
1996-ban bemutató Varsóban a Wella stúdióban, show műsor Ljubljanában kb. 2000 néző előtt, Szabó Imrével és Zsidró Tamással.

1997 Cseh turné 10 városban,
1998 Szlovák turné 5 városban,
1997-98-99 meghívják Pozsonyba bemutatókat tartani,
1999-ben 16 hazai kiváló fodrásszal megalapítja a világ egyik legismertebb nemzetközi fodrász szervezet az Intercoiffure magyarországi szekcióját , melynek az elnökévé választják.
2000-ben első kelet európaiként meghívják Londonba a Royal Albert Hall-ba, a királyi színházba, az Alternatív Hair Show-ra. A Hajas show rendezője Náray Tamás, sminkese Sípos Zita.

2001-ben beválasztják egy hat fős csapatba, akiknek a feladatuk volt, hogy megalkossák a 2002-es Wella trend anyagát. Később az általa készített remekmű volt a vezető trendkép és az egész világon lehetett vele találkozni.
Még ebben az évben négy kétnapos tanfolyamot tart a Lengyel Wella VIP. fodrászainak. Meghívást kap Dubaiba, hogy mutassa be az általa elképzelt és megalkotott 2002-es trend anyagot. 2002-ben ismét fellép több mint ötezer fodrász előtt a jubileumi 20. Alternatív Hair Show-n melynek a fővédnöke a kenti herceg volt.Még ebben az évben a szakma megválasztja a nagy múltú Magyar Fodrász és Kozmetikus Egyesület elnökévé.

2003-ban fellép Bad Kissingenben az Intercoiffure közép európai kongresszusán. mint díszvendég, és még ebben az évben bemutatót –one man show-t- tart Zürichben.

Novemberében meghívják Berlinbe, az első alkalommal megrendezett Trend Vision versenyre és díjátadó ünnepségre, ahol 10 nemzetközi fodrásszal együtt mutatja be a 2004-es év divat ajánlatát.
2004 tavaszán hajvágást megy tanítani oda, ahová Ő járt sokáig tanulni, a Wella központi stúdiójába Darmstadtba.

Még ebben az évben felkérést kap a Schwarzkopf cégtől, hogy Cseh és Szlovák fodrászoknak kiirt Év fodrásza versenyen, mint a nemzetközi zsűri tagja vegyen részt.

TELJESÜL EGY RÉGI NAGY ÁLMA, SAJÁT ISKOLA LÉTREHOZÁSA.

A Kolping szakközép iskolával köt együttműködési szerződést, ahol a saját elképzelései, szerint három év alatt iskola rendszerű képzésben oktatják a jövő fodrászait. A szeptemberben kezdődő első tanévet 12 tanulóval kezdik, és kiemelt hangsúlyt fektetnek többek között az angol nyelv elsajátítása is.
A 2004-es év nemzetközi munkáit Varsóban fejezi be, ahol Lengyel fodrászoknak mutatja be Dudás Attilával a legújabb hajvágási trendeket és hosszúhaj kreációit.

2005 a nagy váltás éve. Hitvallása, hogy folyamatosan képeznie kell önmagát és csapatát, hiszen csak így tudja a legjobbat nyújtani a vendégeinek. Húsz évi együttműködés után a legfontosabb szempontokat tartva maga előtt váltásra szánja el magát. Minél jobban megismeri a L’oreal vendég és fodrász központú gondolkodását, annál inkább tudatosul benne, hogy ezt a továbbfejlődést a jövőben a L’oreal Professional csapatánál találja meg. Még 2004-ben elkezdi a Nádor utcai szalon átalakítását, ahol létrehozza Magyarország első Kérastase rituálé kabinját.

2005 CANNES

Nagy siker a Francia Riviéra fővárosában Cannes-ban. A L’Oréal életében kiemelt figyelmet szentel partnerei továbbképzésének. A legnagyobb ilyen esemény a minden évben megrendezésre kerülő Business Forum amelyen 2005 szeptember végén több mint kétezer fodrász vett részt. A meghívott bemutató fodrászok névsorában egy magyar nevet is fel lehetett fedezni, Hajas Lászlóét. A mester az általa megálmodott frizurákon keresztül mutatta be a L’oréal 2005-ös őszi-téli trendjét nagy sikerrel.
Októberben a harmadik alkalommal hívják meg Londonba az Alternativ Hair Show-ra, ahol a sztár vendég Vidal Sassoon volt, aki Hajas László egyik hajvágását látva elismerően mutatta fel hüvelyk ujját.
Egy fantasztikus élménnyel kezdődött a 2006-os év.

Fodrászbemutató a művészetek templomában a Szépművészeti múzeumban, ami talán még soha nem volt. A fények estéje nevet kapta a Szépművészeti múzeumban ez a nagy nagyszabású rendezvény. Az esemény egyik fénypontja a három képből álló haj show volt, Dudás Attilával.

Első alkalommal hívták vendégszereplésre Hajas Lászlót Romániába az ősmagyar városba Kolozsvárra.

A Bólyai egyetem tőszomszédságában a kultúra házában mutatta be Dudás Attilával a 2006-os év L’oreal színkollekcióját

A L’oreál 2006-os Ritka Fajok névre keresztelt őszi-téli trendjét,.Zsidró Tamással mutatta be Hajas László több hazai városban óriási sikerrel. A budapesti belvárosi színházban több mint hatszáz néző élvezte a fantasztikus látványokkal megtűzdelt bemutatót.

Új köntösbe öltözteti a több mint tizenöt éves Hajas kupát 2007-ben. A több kategóriában kiirt Cut and Color Competition fotópályázatra közel hatvan sorozat érkezett.

Augusztus 20.-a alkalmával a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta Zsidró Tamással a fodrász szakma határainkon túl is elismert kreatív műveléséért, szakmai-közéleti, oktatói tevékenysége elismeréseként, Zsiga Renátával és Zsidró Tamással bemutatott Ínyenc édességek nevű 2007-es őszi-téli kollekciót több mint ezerkétszázan nézték meg a kongresszusi központban.
 
 

HAJAS SZALONOK

Budapest, Retek utca

+36 1 315 0389, +36 20 231 8528

Budapest, Erzsébet tér

+36 1 317 0005, +36 20 939 3954

Budapest, Nádor utca

+36 1 311 8670, +36 20 311 8670

8670 Pécs, Király u. 18

+36 72 310 440, +36 20 237 0000

RÓLUNK

A Hajas szalonok legfontosabb célja a vendégek maximális kiszolgálása és az egyéniségnek megfelelő frizura kialakítása. Azért, hogy ez ne csak egy jelmondat legyen, fodrászaink évek óta folyamatos továbbképzésen vesznek részt, hazai és külföldi rendezvényeken. A rendszeres tréningek és házi vizsgák alkalmával, szakmánk minden területét érintve foglalkozunk a hajvágás, hajfestés, tartóshullám, hosszú haj építés, hajápolási tanácsadás magas szinten való elsajátításával.

HOGYAN DOLGOZUNK?

A Hajas szalonok egyik erőssége a tökéletes, precíz, pontos hajvágás. A tökéletes hajvágásokat , Vendégeink egyéniségét, arckarakterét és természetesen a kívánságait figyelembe véve készítjük el, ezért a hajvágásra és frizurakészítésre Mi minimum egy órát szánunk!